MICHEL ZETHOF
RUIMTEONTWERP
PROJECTEN
MICHEL
CONTACT
BLOG

128A0

een compositie
van wanden
tot ruimten
tot beleving

beleving van
ruimte en nauwte
licht en schaduw
van verstilling


English


128A0_plan
In 128A0 bakent een compositie van wanden verschillende ruimtes af om ruimte te bieden voor spanning, verstilling, geestelijke dwaling.
De compositie bestaat uit vijf rechthoeken met een formaat van 128 keer een A0. Het A0-formaat is de basis van het standaard papier-formaat met een oppervlak van 1 m2. De schoonheid ervan ligt vooral in de verhouding van de rechthoek van 1 tot wortel 2. Hoewel het afwijkt van de door velen aanbeden gulden snede is de wortel 2-verhouding in het verleden aangehaald als een goede verhouding door Vitruvius, Palladio en vele anderen. Het unieke eraan is dat het een oneindige verhouding heeft. De rechthoek is twee keer zo groot of klein te maken zonder de verhouding te verliezen. Op deze manier zijn vanuit vier rechthoeken gevouwen tot vier haken en geplaatst op een grondplaat van de vijfde 128A0 rechthoek.128A0_zichtDe compositie van witte wanden is een beleving van ruimte en smalte en licht en schaduw, dat wordt versterkt door drie hooggeplaatste ramen. Ze leiden de blik van de toeschouwer naar de lucht boven.
Al dwalend door de ruimtes wordt toeschouwer een actieve belever van dansende witte wanden, schrijvende lichten en verhalende duisternissen.
Deze verhalen ontstaan vanuit de mensen zelf  in deze compositie tot verstilling.

Compositie

Een autonome installatie om door te dwalen.

128A0 is nog op zoek naar een geschikte locatie en financierder

eigen initiatief

2013

2013 MICHEL ZETHOF
Bovenkant pagina